You are here: Home Motorrijschool Glimmen

Motorrijschool Glimmen

Motorrijschool Glimmen

Ben jij op zoek naar een goede motorrijschool in Glimmen? Motorrijschool R.Kamping helpt jou graag om je motorrijbewijs vanuit Glimmen te behalen. Motorrijschool R.Kamping is een kleinschalige motorrijschool met één vaste instructeur (Ronald Kamping) en kan daardoor motorrijles op maat geven. Ronald Kamping verkiest een persoonlijke benadering en geeft daarom ook altijd individueel les. Woon je in Glimmen of in een van de kleine dorpen rondom Glimmen? dan ben je van harte welkom om te komen motorrijlessen bij Motorrijschool R.Kamping.

Motorrijles Glimmen

De examenplaats voor onze motorrijschool is altijd Groningen. Het grootste gedeelte van de motorrijlessen zullen dan ook plaats vinden in de stad Groningen en niet in Glimmen zelf. Aan het begin kan het best uitdagend zijn om in een drukke stad als Groningen rond te rijden op een motor. Maar door het drukke verkeer leer je ook snel anticiperen op verschillende situaties en je leert in korte tijd veel verschillende verkeerssituaties kennen. Ronald Kamping begeleidt je natuurlijk stap voor stap en zorgt ervoor dat jij je altijd op je gemak voelt op de motor. Door intensieve individuele begeleiding zorgt hij ervoor dat jij in korte tijd veel vertrouwen krijgt op de motor en dat je veilig en vertrouwd deel kan nemen aan het verkeer. Je zult merken dat je dit vertrouwen ook meeneemt naar je praktijkexamen en dat de kans groot is dat je in één keer slaagt voor je motorrijbewijs.          

Motor

Bij Motorrijschool Kamping kun je rijlessen volgen op de allernieuwste Yamaha MT-07 motorfiets uitgerust met valbeugels en abs. Het is een zeer fijne en betrouwbare motor om op te rijden. Er is natuurlijk beschermende kleding en een helm voor jou aanwezig. Tijdens de lessen staat Ronald Kamping via een draadloos ontvangstsysteem, ten alle tijde met je in contact om je te coachen en bij te staan. De motorrijlessen worden altijd één op één gegeven, zodat de volledige aandacht altijd naar jou als leerling gaat.

Contact

Woon je in Glimmen of in één van de dorpen in de omgeving van Glimmen en ben je op zoek naar een goede motorrijschool, neem dan gerust eens contact op met motorrijschool R.Kamping. Je kunt hieronder een contactformulier invullen, of je mag natuurlijk ook altijd bellen.

Stappenplan Motorrijbewijs

Stap 1: motortheorie

Voor het behalen van je motortheorie kan Ronald Kamping je de nodige tips en aanbevelingen geven in verband met de aanschaf van theorie-materiaal zoals cd-roms, boekjes en vragensets. Deze hulpmiddelen vergroten de kans dat je in één keer slaagt voor je theorie-examen.

Stap 2: motor voertuigbeheersing

Het examen motor voertuigbeheersing word afgenomen in Drachten (de Knobben) of Assen (de Haar). De voorbereiding zal tussen de 8 en 16 lessen in beslag nemen, waarbij je de motor goed leert kennen en leert vertrouwen op de motor en je eigen kunnen. Ronald Kamping demonstreert tijdens de motorrijlessen alle verrichtingen eerst met de leerling achterop, net zo vaak tot de leerling alles onder de knie heeft. Op de dag van het examen krijg je extra tijd om op te warmen, daardoor ben je zeker 2 uur op pad voor een examen van 20 minuten. Dit is bij de prijs inbegrepen.

stap 3: motor verkeersdeelname
Dit is het examen waar alles dat je geleerd hebt moet samenvallen, je theorie, je motor voertuigbeheersing en het vermogen om verkeerssituaties op te lossen. En dan op zo'n manier dat je geen gevaar of hinder veroorzaakt bij andere weggebruikers, maar toch op een vlotte wijze op de motor rijdt, zoals een echte motorrijder hoort te rijden. Dit examen vindt altijd plaats in Groningen.