Hoe een roeimachine op de juiste manier te gebruiken, omdat we zeker allemaal dezelfde fout maken

Bijna alle beginnende roeiers maken dezelfde fout binnen enkele seconden nadat ze zich in een roei-ergometer hebben vastgemaakt, zegt roeier van wereldklasse Libby Peters, de voormalige hoofdcoach van het damesroeiteam van de Universiteit van Pennsylvania. Als lid van het Amerikaanse nationale team won Peters in 2008 een bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen roeien. Onnodig te zeggen dat ze weet hoe ze een roeimachine goed moet gebruiken.

Het is niet helemaal intuïtief, maar door te oefenen wordt roeien net zo natuurlijk als bijvoorbeeld ademhalen. En nu het niet langer een sport is die voorbehouden is aan Ivy League-atleten, krijgen roeimachines eindelijk de erkenning die ze verdienen. Van fitnessstudio’s voor binnenshuis roeien tot apparatuur voor thuis, zoals hightech gegamificeerde roeimachines en opvouwbare roeimachines, strelen is net zo alomtegenwoordig geworden als fietsen of hardlopen. Maar misschien wel de grootste aantrekkingskracht is dat roeimachine-workouts gericht zijn op meerdere spiergroepen – wat slechts een van de vele voordelen van een roeimachine is.

Hoewel een roeier een geweldige training voor het hele lichaam en weinig impact biedt, is hij in de eerste plaats ontworpen om op je benen te richten, maar een van de meest gemaakte roeifouten die mensen maken, is dat hun armen al het werk op zich nemen en uit alle macht trekken, zegt Peters. . Ze raadt aan om de manier waarop je de oefening benadert te heroverwegen.

“Het ding om te onthouden over roeien is dat het eigenlijk is alsof je als een zware last optilt”, zegt Peters. “Als je in een boot zit, ben jij de lading en de boot zelf; als je op de erg, de belasting is de weerstand die door de machine wordt gecreëerd. (Dit was een “aha!” Moment voor mij toen ik het hoorde.)

Als je net begint met sporten, hoor je mensen misschien roeijargon als ‘erg’ en ‘catch’ gebruiken. Hier zijn enkele algemene termen met betrekking tot roeien die u moet kennen, die u allemaal in gedachten moet houden terwijl u leert hoe u op de juiste manier moet roeien.

Erg
Erg, ergometer of roeiergometer zijn termen die vaak worden gebruikt om te verwijzen naar een roeimachine of indoor roeier.

Demper
De demper, die zich aan de zijkant van de roeitrainer bevindt, is meestal een hendel waarmee gebruikers het weerstandsniveau kunnen aanpassen. Weerstandsniveaus kunnen variëren van 1 tot tien.

Hartinfarct
De slag is het volledige bewegingsbereik dat uit vier delen bestaat: vangen, rijden, voltooien en herstellen.

Vangst
De vangst is de startpositie van een roeislag, die het punt op een roeiboot nabootst waar het roeiriemblad voor het eerst het water ingaat of “vangt”.

Rit
De drive is de beweging die volgt op de vangst en vereist meestal de meeste inspanning. Deze “werk”-periode is wanneer gebruikers de hendel naar zich toe trekken, tegen weerstand in.

Af hebben
De finish is het laatste punt van een roeislag, waar gebruikers met succes de handgreep naar hun lichaam “drijven”.

Herstel
Het herstel is een rustmoment tussen de vangst en de finish, wanneer gebruikers het handvat terugbrengen naar de startpositie van een roeislag.

Slagen per minuut
Slagen per minuut (of kortweg SPM) is het aantal slagen dat een gebruiker binnen een minuut kan maken. Deze statistiek wordt meestal weergegeven op de monitor van een roeimachine.

Splitsen
Hoe lang het duurt om 500 meter te roeien met je huidige snelheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *